I tisdags föll värdet på bitcoin med 2,54 procent, men på onsdagen tog kryptovalutan tillbaka det mesta av sitt tapp och ligger fortfarande på över 57 000 dollar, rapporterar Yahoo finance news.

ANNONS

I snart tre veckor med undantag för ett hack i kurvan i tisdags har det varit rally i bitcoin.

I måndags rusade kryptovalutan till sin högsta nivå sedan i början av maj. Enligt CNBC som hänvisar till Coin Metrics steg bitcoin då till som högst 57 740,82 dollar – den högsta nivån sedan början av maj.

I oktober har kryptovalutan rusat med nästan 30 procent. En rad positiva nyheter har kommit in som gör att kryptovalutan fått fart igen, även om det är en bra bit kvar till all-time-high-nivån 65 000 dollar.

På tisdagen gick också bitcoinvärdet ner med 2,54 procent, men det dröjde inte längre förrän bitcoin tog tillbaka det mesta av tappet. I går, onsdag, steg kryptovalutan på nytt med 2,44 procent och stängde handelsdagen på 57 000 dollar, enligt Yahoo.

Bitcoin försäkring mot inflation

En expert som uttalat sig för CNBC konstaterar att bitcoin kan tjäna som en försäkring när dollarn och realräntorna stiger.

David Z. Morris, kolumnist på Coindesk, skrev nyligen att Pandora Papers-avslöjandena – där ofattbara 32 biljoner dollar kan vara gömda i skatteparadis – kan vara det starkaste argumentet av alla för behovet av kryptovalutor.

I kryptovärlden påpekas att det är 15 gånger mer än det nuvarande värdet på alla kryptovalutor som existerar – och att det rör sig om ett enormt hyckleri när kryptovalutor lyfts fram av politiker som ett verktyg för att gömma pengar.

ANNONS
ANNONS

Läs mer om det här: ”Pandora Papers visar behovet av kryptovalutor” [Dagens PS]

Läs även: Bank of America: ”Krypto är för stort för att ignorera” [Dagens PS]