Riskkapitalbolag har satsat över 30 miljarder dollar på krypto under 2021 – vilket är mer än alla tidigare år tillsammans för kryptoteknologin, skriver Bloomberg.

ANNONS

Riskkapitalinvesteringarna är nästan fyra gånger så höga som det tidigare rekordåret 2018 då de uppgick till 8 miljarder dollar, enligt data från PitchBook Data Inc, rapporterar Bloomberg. Det är också mer än alla andra år tillsammans, sedan kryptosektorns start för ett decennium sedan.

”Vi har gått bortom bara digitalt guld. Vi har finansiella tjänster, konst, spel som en underkategori av NFTs, Web 3.0, decentraliserade sociala medier, play-to-earn – allt detta fick investerare att tänka: ’Vi har inte tillräckligt med exponering'”, säger Spencer Bogart, partner på San Fransisco-baserade Blockchain Capital LLC, en av de största investerarna i branschen, till Bloomberg.

Investeringar i ”vad som helst och allt” inom krypto 2021

Tidningen listar alla möjliga experimentella projekt inom krypto som säkrat finansiering 2021 – som en app för sociala medier som förvandlar kändisar till tokens, ett icke-fungibelt tokenspel inspirerat av Elon Musk eller ett samlarobjekt som består av en lista med ord.

”Investerare finansierar vad som helst och allt”, säger Rob Le, analytiker på PitchBook.

De 30 miljarderna dollar inkluderar dock finansieringsrundor i företag som Robinhood och Revolut – som visserligen tangerar kryptosektorn, men inte har krypto som sin centrala affärsidé. Med ett mer strikt sätt att räkna kommer PitchBook fram till siffran 7,2 miljarder dollar i rena kryptoinvesteringar – vilket också är fyra gånger mer än det tidigare rekordåret 2018.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Professor: ”Bitcoin kanske inte håller så mycket längre” [Dagens PS]