Kryptovalutor som Ether, Dogecoin, Binance coin överglänser Bitcoin, vilket har gjort att Bitcoins marknadsandel har minskat.

ANNONS

De stigande priserna på andra kryptovalutor har gjort att Bitcoins del av kryptomarknaden har minskat, från cirka 70 procent i början av 2021, till 43 procent. Strateger på JPMorgan Chase & Co. och DataTrek Research LLC tror att detta kan visa på ett investeringsöverskott på kryptomarknaden.

Andra kryptovalutor kan falla

Bitcoins minskning på marknaden får bränsle av en samling av andra kryptovalutor som drivs av detaljhandelsefterfrågan, det skrev ett team på JPMorgan som leds av Nikolaos Panigirtzoglou i fredags. Han tror att andra kryptovalutor kan falla om Bitcoins marknadsandel hamnar under 40 procent, det skriver Bloomberg.

Anledningen till att Bitcoins marknadsandel sjunker kan vara att investerare börjar känna sig bekväma med andra kryptovalutor, eller så söker detaljhandelsinvesterare snabba, spekulativa vinster, skriver Bloomberg.

Bitcoin ökade något på måndagen

Ethers ökning till över 4 000 dollar på måndagen, tillhör de mest noterbara ökningarna på kryptomarknaden, sedan ökningen på över 2 000 procent under förra året.

Dogecoin, som startade som ett skämt år 2013, har under  det senaste året ökat med 20 000 procent.

ANNONS
ANNONS

På måndagen (08:30 i London) ökade Bitcoin med 1,7 procent, till cirka 58 887 dollar.

Läs mer: Dogecoin upp 14 000 procent i år