Bitcoin har stigit fem veckor i rad

Uppdaterad: 24 aug. 2021Publicerad: 24 aug. 2021
bitcoin veckor
Bitcoin fortsätter gå starkt och har gått upp fem veckor i rad, och nu tror bedömare att Jackson Hole-mötet som startar på fredag kan elda på bitcoin och andra kryptovalutor ytterligare. (Foto: TT)

Bitcoin fortsätter gå starkt och har gått upp fem veckor i rad, och nu tror bedömare att Jackson Hole-mötet som startar på fredag kan elda på bitcoin och andra kryptovalutor ytterligare.

ANNONS
ANNONS

På måndagen handlades bitcoin för över 50 000 dollar och kryptovalutan, som är världens största, har nu stigit fem veckor i rad.

Enligt Di.se har bitcoin i dagsläget ett marknadsvärde på 929 miljarder dollar, samtidigt som flera andra kryptovalutor hakar på uppgångstrenden.

De senaste tre månaderna har exempelvis ethereum och cardono stigit med 53 respektive 100 procent.

Kan sätta press på dollarn

På fredag inleder Federal Reserve sitt årliga möte i Jackson Hole, och bedömare tror att i synnerhet stora institutioner kan komma att intressera sig mer för kryptovalutor efter Jackson Hole-konferensen.

“Efter Jackson Hole kan det bli lite press på dollarn, och med institutioner som har missat rallyt i bitcoin de senaste två veckorna men som nu kommer tillbaka till jobbet i september, kan det trigga inflödet i kryptovalutan och även i tillgångar”, säger Laurent Kssis på 21 Shares till Coindesk, berättar Di.

Jonathan Cheesman, chef på kryptobörsen FTX, märker å sin sida redan nu ett ökat inflöde i bitcoin och ether från institutionella investerare, men även en ökad aktivitet från privatpersoner, säger han till Bloomberg, enligt Di som uppger att en orsak till att kryptovalutor nu ökar i värde är nyheten om att kryptovalutaplattformen Coinbase aviserat att man tänker köpa kryptovaluta för 500 miljoner dollar på sin balansräkning, och allokera 10 procent av sin vinst i en portfölj med kryptotillgångar.

Flera positiva nyheter för marknaden

Betaltjänsten Paypal har meddelat att man ska lansera en tjänst för kryptohandel i Storbritannien. Det har också  spekulerats om Amazon och Walmart ska anamma kryptovalutasektorn.

President Joe Bidens förslag om hårdare regleringar och skatt på kryptovalutor har paradoxalt gett kryptovalutor fart igen efter en skakig marknad under sommaren.

Men bedömare förklarar det med att regleringarna inte behöver vara av ondo för marknaden, utan tvärtom gör den legitim och lugnar investerare.

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.