Kryptobolaget BlockTower köper rival

Uppdaterad: 10 juni 2021Publicerad: 10 juni 2021
kryptobolaget blocktower
Kryptobolaget BlockTower har köpt rivalen Gamma Point. (Foto: Unsplash)

Kryptobolaget BlockTower Capital har köpt rivalen Gamma Point Capital. Vd Matthew Goetz ser fortfarande optimistiskt på kryptomarknaden, trots volatiliteten.

ANNONS
ANNONS

Nyligen investerade miljardären och hedgefondförvaltaren Marc Lasry i kryptobolaget BlockTower. BlockTower, som grundades 2017, har nu dessutom köpt rivalen Gamma Point Capital. Vd Matthew Goetz berättar för Bloomberg News att affären rör sig omkring 35 miljoner dollar. 

Gamma Point, med säte i San Fransisco, är ett investmentbolag som specialiserar sig på marknadsneutrala affärsstrategier. Bolaget har investerat i allt från derivat till mynt. Deras strategi går ut på att använda hedging för att göra avkastning oavsett om marknaden är uppåtgående eller nedåtgående.

Samtidigt har Bitcoin sjunkit cirka 50 procent sedan dess all-time high på nästan 65 000 dollar i april. Trots detta är Goetz fortfarande optimistisk kring digitala valutor. 

“Vi kommer att se långsiktigt på krypto och följa med i berg-och-dalbanan”, säger Goetz, som tidigare jobbat med förvaltning på Goldman Sachs. “Detta kommer att bli ett mycket mer attraktivt sätt för kunder att få tillgång till de fantastiska möjligheterna som finns på den här marknaden.”

Gammas fond kommer att bli en del av BlockTowers fonder och bolagets tre grundare kommer att flytta med till BlockTowers säte i Miami. 

Läs hela artikeln här.

Läs mer: Bitcoin nära ett “dödskors” 

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS