Investmentbanken Goldman Sachs uppges att göra sig redo för ett intåg på bitcoinmarknaden. Planerna för tjänster runt kryptovalutor blir ”tydliga snart”, säger en källa på Goldman Sachs till Coinbase.

ANNONS

Intresset för investeringar i bitcoin anses av experter som att vara en av anledningarna till att kryptovalutans kraftiga kursrusning under fjolåret.

Nu uppger en källa på Goldman Sachs att investmentbanken har för avsikt att börja erbjuda tjänster inom kryptovalutor, rapporterar Coinbase.

Utforskar en bred strategi

Enligt uppgift har Goldman Sachs påbörjat en undersökning av att möjligheten att etablera sig inom kryptovalutor. Och ska redan ha börjat att dela med sig av sina analyser till marknadsaktörer.

Det är inom digital förvaring som Goldman Sachs uppges att vilja etablera sig inom – vilket innefattar digitala lösningar där institutionella investerar kan placera sina kryptotillgångar.

Investmentbanken följer då i branschkollegans JP Morgans fotspår som i fjol meddelade sina planer på att lansera förvaringstjänster för kryptovalutor.

”Likt JP Morgan, så har vi utfärdat en informationsförfrågan som tittar på digital förvaring. Vi utforskar brett en digital strategi för att bestämma vad nästa steg är”, säger en källa på Goldman Sachs.

Väljer bort mäklartjänster

Det har tidigare spekulerats om att Goldman Sachs ska erbjuda tjänster inom mäkleri och analys runt kryptovalutor.

ANNONS
ANNONS

Detta lär dock inte bli fallet. I stället ska Goldman ha landat i analysen att marknaden för kryptomäkleri redan har flera framstående aktörer.

”Anchorage, BitGo och Coinbase har ganska storslagna planer inom kryptomäkleri och vi har inte för avsikt att duplicera dessa”, säger Goldmankällan.

Läs mer: Sitter på miljardkonto – har glömt lösenordet