En hamster i Tyskland handlar med krypto – med stor framgång och inför publik på sociala medier. Sedan i juni är Mr. Goxx portfölj med kryptovalutor upp 19 procent. 

ANNONS

Hamstern Mr. Goxx bestämmer vilken krypto som ska köpas eller säljas genom att springa på ett hjul och promenera genom en av två tunnlar. Det hela visas live på twitch genom kameror i buren som kallas ”Goxx Box” och resultaten skickas varje dag ut genom @mrgoxx twitter-konto.

Mr. Goxx fick börja med 390 dollar i början av juni, och har under sin karriär som kryptohandlare genererat en avkastning på 19,41 procent. Då har det ändå gått dåligt de sista veckorna, i mitten av september var portföljen värd 580 dollar – en uppgång på mer än 50 procent för en hamster som handlar med krypto.

Väljer mellan runt 30 kryptovalutor

Hamsterns ”affärspartner” byggde ”Goxx Box”, ett kryptoriggat kontor kopplat till ett större hem som ger hamstern möjlighet att utföra olika övningar som sedan utför specifika kryptovalutaaffärer. Hamstern kan komma in på sitt kontor när den vill göra affärer.

Först springer hamstern på ett ”avsiktshjul”, för att välja vilken av runt 30 kryptovalutor som ska handlas. Sedan springer hamstern igenom en av två ”beslutstunnlar”, som triggar att antingen sälja eller köpa den valda kryptovalutan.

”För närvarande är köpbeloppen hårdkodade till 20 euro. Mr. Goxx kan köpa mer genom att passera tunneln flera gånger utan att gå in i hjulet igen, det finns dock en 20-sekunders nedkylningstid efter köp”, säger Mr. Goxx ”affärspartner” till Protos.

Planer för mer kontroll

”Det finns planer på att ge Mr. Goxx mer kontroll och låta honom avsiktligt välja sitt köpbelopp om intresset för hans kanal fortsätter att växa”, säger ”affärspartnern”.

ANNONS
ANNONS

Just nu är Mr. Goxx största innehav av kryptovalutor i Tron, Ripple’s XRP, cardano’s ada, and ether, skriver Business Insider.

Läs även: Experternas tips: Så stor del av portföljen bör vara kryptovalutor [Dagens PS]