Forza Ikonia, som är en svenska NFT-plattform, får en investering på drygt 10 miljoner kronor från blockchainfonden TGV4 Plus. 

ANNONS

Blockchainfonden True Global Ventures 4 Plus, som Dagens PS tidigare rapporterat om, gör nu sin första stora investering på den svenska marknaden. TGV4 Plus satsar cirka 10,7 miljoner kronor i Forza Ikonia som tagit fram en ledande NFT plattform med kortbetalningar som riktar sig till massmarknaden, skriver fonden i ett pressmeddelande.

Forza Ikonia är ett dotterbolag till en av världens största fotbollsappar, Forza Fotboll. Forza Ikonias NFT-plattform med kortbetalningar är enligt pressmeddelandet fem gånger snabbare än konkurrenter som OpenSea och Rarible. Bolaget använder sig av den miljövänliga blockkedjetekniken Polygon. De ska också fungera som en inkubator för att hjälpa mängder av NFT projekt att komma ut på marknaden.

TGV grundades av svenske affärsängeln och investeraren Dušan Stojanović, som gjorde sig ett namn genom investeringar i bland annat Dibs och Payson. Han har också kallats ”Doldisen som är Sveriges tyngsta affärsängel” av Dagens industri.

”True Global Ventures är den perfekta partnern till Forza Ikonia och passar strategiskt till våra planer på att bygga en NFT-upplevelse i världsklass”, säger Mikael Pawlo, ordförande Forza Ikonia i pressmeddelandet.

”Vi tror starkt på NFT-marknaden och har redan många investeringar i området. Forza Ikonias team och bakgrund är precis den sortens drivkraft och möjlighet vi letar efter”, sa Dušan Stojanović, grundare och direktör för True Global Ventures (TGV).

ANNONS
ANNONS

Läs även: TGV:s blockchainfond övertecknad – över 100 miljoner dollar [Dagens PS]