Den profilerade fastighetsinvesterarens bolag leder finansieringsrundan som tillför bankuppstickaren 250 miljoner kronor.

ANNONS

Svenska Northmill Bank meddelade under torsdagen att de har genomfört en investeringsrunda på 250 miljoner kronor.

Northmill erbjuder digitala banktjänster i Sverige, Norge och Finland och har i dag 200 000 kunder.

Det anskaffade kapitalet ska enligt bolaget själva gå till att ta expandera geografisk.

Huvudinvesteraren i finansieringsrundan är fastighetsmiljardären Rutger Arnhults egna investmentbolag M2 Asset Management

”Jag ser stor tillväxtpotential i banken”, säger Rutger Arnhult om investeringen.

Marknad i förändring

Med sina digitala banktjäntser konkurrerar Northmill både med storbankerna och digitala utmanare som svenska Klarna och brittiska Revolut.

Att marknaden är på väg att förändras är dock i Nortmills fördel, säger Rutger Arnhult som även lyfter flera faktorer som föranledde investeringsbeslutet.

”Northmill Bank är redan ett lönsamt bolag med en bevisad och hållbar affärsmodell vilket sticker ut bland dagens tech-investeringar Vi har följt deras resa under en tid och imponerats över både grundarna och bolaget”, säger han.

”För mig är det här en investering i ett tech-bolag med långsiktiga ägare som bara är i början av sin resa”, fortsätter han.

ANNONS
ANNONS

Northmills vd Hikmet Ego uttrycker sig positivt till att få in den ärrade investeraren på bankens ägarlista.

”Våra investerare delar vår syn om att framtidens bank byggs genom att lyssna in och ta fram produkter som verkligen hjälper kunder förbättra sin privatekonomi”, säger han.

Läs mer: Maktkampen fortsätter – ledamöter hotar att avgå [Dagens PS] >>