Tyska fintechbolaget Wirecards revisor Ernst & Young misstänker att företagets kassabalans är kraftigt överdriven. Revisorn kunde inte hitta belägg för runt 19 miljarder kronor av företagets likvida medel existerar. 

ANNONS

Wirecard skjuter återigen upp på sin årsredovisning för 2019, som var planerad att publiceras idag. Bakgrunden är att det finns indikationer på att revisorn E&Y mottagit falska bekräftelser kring kassabalansen.

Syftet kan ha varit att lura revisorn eller ge en felaktig uppfattning om förekomsten av sådana kontanta medel, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Aktien rasar 59 procent på beskedet.

Styrelsen håller nu på att jobba intensivt med revisorn för att klargöra situationen, står det vidare. Det uppges också att Wirecards års- och konsoliderade finansiella rapporter måste vara tillgängliga senast imorgon, fredagen den 19 juni. Annars riskerar bolaget att mista lån på cirka två miljarder euro.

Wirecard är sedan en tid tillbaka anklagade för redovisningsfiffel av Financial Times. Bolaget fick i början av månaden huvudkontoret genomsökt av tyska åklagare samtidigt som ledningen utreds för marknadsmanipulation.

Vid 12-tiden på torsdagen hade Wirecards akite sjunkit med 42 procent.

ANNONS
ANNONS

Företaget har under våren utretts för marknadsmanipulation.

Läs mer: Efter tillslag mot kontoret – Wirecards aktie faller [Dagens PS]