Estniska insurtech-bolaget Cachet meddelar att de ska expandera till  Norden. I samband med planerna har de tagit in över 10 miljoner kronor i kapital. ”Jag tror på företagets stora potential att lösa flera problem för den ökande skaran som deltar i gig-ekonomin”, säger en av investerarna. 

ANNONS

Cachet avslutade på onsdagen en investeringsrunda där bolaget tog in 1,1 euro, motsvarande över 10 miljoner kronor.

Kapitalet ska användas till att expandera till nya marknader som Norden, Polen och Storbritannien, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Investeringsrundan leddes av Icebreaker.vc och övriga investerare inkluderade Techstars, Barclays och Lemonade Stand.

Erbjuder försäkringar till Uberförare

Bolaget erbjuder försäkringar till förare av samåkningstjänster i gig-ekonomin som Uber. Försäkringspremien betalas på timbasis istället för varje månad.

Företagets medgrundare Hedi Mardisoo säger i pressmeddelandet:

”Antalet personer som jobbar del- eller heltid för onlineplattformar som Uber, Airbnb och Fiverr har mer än fördubblats under de tre senaste åren. Covid-relaterade ekonomiska nedgångar kommer accelerera denna utveckling ytterligare”.

ANNONS
ANNONS

”Jag tror på företagets stora potential att lösa flera problem för den ökande skaran som deltar i gig-ekonomin”, säger en av investerarna, Chris Adelsbach, som driver Outrun Ventures.