Dagens PS

De vill outsourca svensk fintech till Filippinerna

Fintech Filippinerna
Nya bolaget FintechFactory erbjuder outsourcing till Filippinerna. (Foto: Unsplash)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 16 juni 2021Publicerad: 16 juni 2021

Ett nytt bolag ska outsourca fintech till Filippinerna. Bakom ligger investmentbolaget NFT Ventures samt OnlineFactory.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Investmentbolaget NFT Ventures, som har ett 40-tal fintechbolag i sin portfölj, startar tillsammans med outsourcingbolaget OnlineFactory ett nytt bolag som ska outsourca fintech till Filippinerna. OnlineFactory har sedan tidigare specialiserat sig på att outsourca e-handelslösningar till den asiatiska önationen.

Bolaget får namnet FintechFactory och ska “förse fintechvärlden med högkompetenta och prisvärda outsourcinglösningar,” skriver man i ett pressmeddelande.

“Grundprocesserna är desamma”

“Det är en perfekt match att göra detta ihop med OnlineFactory. De är specialiserade på onlineprocesser och har i många år arbetat med några av Sveriges främsta e-handlare som kunder. Grundprocesserna inom fintech och e-handel är desamma, även om det givetvis finns skillnader”, säger Pär Roosvall, vd på NFT Ventures.

“Under min tid på Nelly.com insåg jag att vi helt enkelt måste outsourca en del processer för att kunna konkurrera på en global nivå. Jag startade OnlineFactory för att hjälpa till att stärka svenska e-handlares globala konkurrenskraft. Nu vill vi tillsammans med NFT Ventures göra detsamma för svenska fintechföretag”, säger Peter Eriksson, grundare av OnlineFactory.

Vill expandera globalt och i Asien

FintechFactory ska satsa till en början satsa på att få in svenska kunder, och ha en gemensam produktion med OnlineFactory på Filippinerna. På sikt vill man expandera till att hjälpa fintechbolag över hela världen samt att expandera produktionen till andra asiatiska länder. Ny vd för bolaget blir Alexis Logothetis, som tidigare haft ledande positioner i mediabranschen.

“Jag är oerhört taggad inför detta uppdrag. FintechFactory, med NFT Ventures och OnlineFactory som ägare, ligger verkligen rätt i tiden och jag kommer att ha en grym infrastruktur och nätverk att utgå ifrån. Jag ser verkligen fram emot att skapa en specialiserad outsourcingtjänst gentemot Fintechsektorn ihop med våra ägare, säger Alexis Logothetis.

ANNONS

Läs mer: Backade Trump – nu satsar Peter Thiel på tech i Sverige

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS