Bitcoin visar tecken på utmattning när köprally uteblir

Uppdaterad: 12 aug. 2021Publicerad: 12 aug. 2021
bitcoin
Bitcoins nya uppgardering ska göra det lättare för entreprenörer att använda krypton. (Foto: Pixabay)

Bitcoin visar tecken på köparutmattning när det höga trycket börjar avta vid en prislapp 47 000 dollar.

ANNONS
ANNONS

Enligt data och källor till Coindesk börjar efterfrågan på Bitcoin avta. Nu säljs kryptovalutan för cirka 45 000 dollar. Den tillfälliga prisavstanningen kan dock vara kortvarig.

På den institutionella sidan ser saker och ting lite annorlunda ut, enligt Toby Chapple, handelschef på det digitala tillgångsföretaget Zerocap, han menar att kalenderterminer för både bitcoin och eter var “ganska komprimerade”.

Köpare trötta trots uppgång

På en treveckorsperiod har Bitcoin gått upp med 50 procent men kryptomarknaden visar ändå tecken på att köpare är trötta.

“Marknaden behöver smälta en del överköpsnivåer innan den ger sig på motståndet mot 50 000–55 000 dollar,” säger Toby Chapple till Coindesk.

Jehan Chu, vid den Hong Kong-baserade kryptoinvesteringsfirman Kenetic Capital säger till Coindesk att politisk spänning i USA och nedslag mot kryptomarknaden i Kina fortfarande är ett ordentligt hot. Han säger vidare att han tror att bitcoin sannolikt kommer att vackla vid 50 000 dollar, innan den kraschar till nivåer under 30 000. 

Det är det troligt att det inom kort kommer en tillbakagång eftersom data från Glassnode visar att antalet bitcoinadresser börjar minska.

Läs mer: Beskattning av kryptotransaktioner på gång i USA

ANNONS
ANNONS
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.