Bitcoin nära ett "dödskors"

Uppdaterad: 09 juni 2021Publicerad: 09 juni 2021
Bitcoin dödskors
Bitcoin närmar sig ett dödskors. (Foto: Unsplash)

Fallet i Bitcoin har fått marknadsanalytiker att notera att kryptovalutan är nära en teknisk mätpunkt som sätter skräck – ett “dödskors”.

ANNONS
ANNONS

Ett dödskors är att den korta trenden, 50 dagars glidande medelvärde (MA50), bryter igenom den långa trenden på 200 dagars glidande medelvärde (MA200). Det signalerar att en långsiktigt fallande trend kan vara på väg, eller så kan den redan ha börjat bli fallande.

Nu har analytiker noterat att världens största kryptovaluta Bitcoin närmar sig punkten där den kommer in i ett dödskors. Indikatorn ses vanligtvis som en noggrant bevakad teknisk mätpunkt som kan ge en antydan att mer smärta kommer, skriver Bloomberg.

“Kollisionen verkar oundviklig”

Kryptovalutan är inte riktigt där ännu, men är på god väg.

“Kollisionen verkar oundviklig vid denna tidpunkt. Ett dödskors kan vara en indikation på att priserna kan förbli dämpade en tid framöver”, skriver Mati Greenspan, grundare av Quantum Economics enligt Bloomberg.

Bitcoin har varit i en nedåtgående spiral de senaste veckorna, och har tappat cirka 45 procent sedan april då priset var rekordhögt. Tesla-grundaren och miljardären Elon Musk var en stark orsak till kryptovalutans fall, då han offentligt kritiserade valutan på grund av att den använder väldigt mycket energi.

Kan följas av ett gyllene kors

Mati Greenspan på Quantum Economics påpekar dock att motsatsen, ett gyllene kors som signalerar en långsiktigt stigande trend, ofta följer på ett dödskors.

“Om priserna bottnar här, kan vi förmodligen förvänta oss att ett starkt rally återupptas när marknaden är redo för det”, säger han.

Under onsdagen var Bitcoin upp 5,3 procent vid 13.40-tiden, efter att El Salvadors kongress röstat för att det centralamerikanska landet blir det första att acceptera kryptovalutan som officiellt betalningsmedel.

Läs mer: Stefan Ingves tror på reglering av bitcoin

ANNONS
ANNONS
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.