Bitcoin är gamla nyheter för unga kryptoinvesterare, som kallar myntet för ”boomer-coin” och satsar på alternativa kryptovalutor som dogecoin. 

ANNONS

Kryptovalutan bitcoin är den första, största och dyraste. Men för de yngre generationerna är dessa faktorer en nackdel. CNBC skriver att den nya generationen utsett den till ”kryptovalutornas dinosaurie”.

”Vi vill bara reta bitcoin-människor. De är så seriösa hela tiden”, säger dogecoin-miljonären Glauber Contessoto. 

På sociala medier som Twitter och Reddit var det skadeglädje hos en hel del yngre kryptoentusiaster när bitcoin i veckan tappade under 40 000 dollar per bitcoin, efter att tidigare nått en topp nära 65 000 dollar per bitcoin. Många i den här gruppen väljer att satsa på alternativa kryptovalutor, ofta kallade altcoins eller S***coins, skriver CNBC.

”Länge leve Doge”

En favorit för den yngre generationen är dogecoin, kryptovalutan som började som ett skämt baserat på en meme med en bild på en hund av rasen Shiba Inu som uttrycker saker som ”much wow”.

”Boomercoin är död. Länge leve Doge”, skriver en användare på Twitter som CNBC citerar.

Det var inte meningen att dogecoin skulle tas seriöst, men kryptovalutan är nu en av de mest värdefulla och har ett marknadsvärde på 53 miljarder dollar, skriver CNBC. När bitcoin rasat har dogecoin i stället klättrat. Myntet har ökat nästan 15 000 procent på ett år.

”Doge är millennials mynt. Jag tror att memes är millennials språk. Memes är vår generations språk, Gen Z”, säger Glauber Contessoto.

ANNONS
ANNONS

Spänning att hitta nästa stora sak

Den nya trenden med att referera till bitcoin som ”boomer-coin” kan vara en del i en strategi för att öka värdet på sin egen kryptovaluta – eftersom de var för unga för att vara med när bitcoins värde etablerades.

”Kombinera deras spänning för att hitta nästa stora sak med deras risktolerans och oöverträffad tillgång till handelsapplikationer, och du har en generation som inte är låsta till traditionella investerares konventionella visdom”, säger John Wu, president för Ava Labs, ett kryptobolag, till CNBC.

Läs mer: Miljardären: Dogecoin bättre än lotteri