På kort tid har den svenska betaltjänsten Klarna tappat fyra chefer med det senaste avhoppet från ännu en toppchef.

ANNONS

Realtid berättar att Mattias Ekman, som uppges haft olika kommersiella roller på Klarna under sina åtta år i bolagets tjänst, nu är den senaste i raden av chefer som lämnar den svenska fintechsuccén.

Han byter sitt jobb på Klarna mot en roll som CCO på Resurs Nordic Retail Finance, framgår det.

”Det känns riktigt bra att få med Mattias Ekman som kommersiellt ansvarig för Nordic Retail Finance på vår offensiva och målinriktade förändringsresa”, säger Nils Carlsson, vd för Resurs Bank, i en skriftlig kommentar till Realtid som berättar att fyra toppchefer på Klarna därmed lämnat bolaget inom loppet av bara några månader.

Här är de andra cheferna som lämnat

I början av augusti kom nyheten om att Klarnas vice vd Knut Frängsmyr slutar.

Några veckor senare blev det känt att Sverigechefen Joakim Lundberg ska sluta, och i somras gick även presschefen Niklas Gillström från bolaget efter blott 18 månader, enligt Realtid.

På tisdagen (den 21 september 2021) berättade Dagens PS med hänvisning till amerikanska CNBC att Klarna av allt att döma väntar med att ta klivet in på börsen.

Orsaken är det volatilitet som på senare tid präglat börsen.

ANNONS
ANNONS

”Volatiliteten på marknaden just nu gör mig nervös inför börsnoteringen för att vara ärlig. Jag tror att det skulle vara trevligt att börsnotera när det är lite mer sunt. Och just nu känns det inte riktigt sunt där ute”, sade Klarnas vd och grundare Sebastian Siemiatkowski i intervjun med CNBC.

Tidigare har Sebastian Siemiatkowski sagt att fintechföretaget Klarna kan börsnoteras under det här året eller 2022. Men Klarna har inte bråttom, enligt Siematkowski.

”Det är mer sannolikt att det händer snart än för några år sedan. Men vi har inga omedelbara planer”.