PayPal väcker talan mot den amerikanska tillsynsmyndigheten Consumer Financial Protection Bureau (CFPB) och ifrågasätter förordningar som lagts fram i april 2019 om att kräva att digitala plånbokutgivare garanterar samma konsumentskydd som förbetalda kreditkort, rapporterar Wall Street Journal.

Betalningsleverantören hävdar att tillsynsmyndigheten har avfärdat sina argument för att digitala plånböcker inte fungerar på samma sätt som omladdningsbara betalkort. Som ett resultat säger PayPal att byråns riktlinjer tvingar bolaget att vara ”vilseledande och förvirrande” för kunderna om sina kreditprodukter.

Problemet ligger i det faktum att PayPal tjänst överbryggar både den digitala plånboken och förbetalda kortutrymmen. Användare kan länka kreditkort till konton som en digital plånbok, men de kan också lagra pengar på sitt konto som ett förbetalt kort.

PayPal säger att CFPB: s konfiguration av kontantkort och digitala plånbok leder till ”orimliga begränsningar” för konsumenterna.

ANNONS
ANNONS

I rättegången, som inkom i District of Columbias tingsrätt, säger PayPal att CFPB: s konflikt mellan de två tjänsterna leder till ”orimliga begränsningar” på konsumenternas förmåga att koppla vissa kreditprodukter till sina PayPal-konton.