Nynoterade kryptobolag rusar och mer än dubblar värdet. Experter varnar för höga risker och bakslag. ”Majoriteten av de kryptovalutor som finns i dag kommer att sorteras bort”.

Det säger Eric Wall, kryptoförvaltare på Arcane Assets, till Svenska Dagbladet som berättar om hur kryptomäklarbolagen Goobit och Safello rusat i sina respektive börsdebuter utan att bolagen presenterat några som helst tillväxtprognoser inför klivet på börsen.

Goobit och Safello mäklar köp och försäljning av kryptovalutor, som just nu upplever ett hausse utan motstycke i såväl Sverige som världen i stort.

”Den som köper aktier i kryptomäklare är ute efter en exponering mot bitcoin och i bilden ingår det att man ser en positiv utveckling för dem”, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, till SvD.

Johan Javéus, chefsstrateg på SEB, pratar om en icke ”sund miljö” när det gäller rådande tryck på kryptomarknaden, där alla vill in och göra snabba klipp.

Och Eric Wall, själv alltså involverad i marknaden, tror på en uppstädning i branschen.

”Nu är vi i en stark ”bull-market.” Vid något tillfälle kommer värderingarna att sluta öka och då är det de projekt som har fått ett fotfäste som blir kvar medan de oseriösa rensas bort. Jag räknar med att majoriteten av de kryptovalutor och tokens som finns i dag kommer att sorteras bort”, säger han till tidningen.

ANNONS
ANNONS

Läs hela artikeln.

Läs även: Superdebut för Safello på börsen – upp 150 procent [DagensPS.se] »