Tekniksajten TechCrunch avslöjar att Google utveckar ett kreditkort. I och med företagets stora datareserver kan Google få fördelaktiga avtal med banker. Apple och Huawei har tidigare presenterat sina kort. 

I TechCrunchs avslöjande har bilder publicerats som visar betaversioner av ett betalsystem. Kortet kommer att vara synkroniserat med mobiltelefonen och ett onlinekonto. Genom kontot kommer konsumenter kunna övervaka transaktioner, se saldostatus och spärra kontot. Kortet kommer att tas fram i samarbete med olika storbanker.

Enligt TechCrunch kommer Google att kunna ta avgifter för överföringar med kortet och bankkontot och sedan dela intäkterna med bankpartnerna. Tech-giganten kommer även potentiellt att kunna använda sin insamlade data om folks konsumtionsmönster för att rikta specifik reklam mot användare.

ANNONS
ANNONS

Apples Apple Card finns redan på marknaden och tidigare under månaden meddelade Huawei att de håller på och utvecklar ett kreditkort. Google valde att varken förneka eller bekräfta uppgifterna om ett kontantkort när TechCrunch kontaktade dem.

Läs mer: Huawei tar rygg på Apple – lanserar kreditkort [Dagens PS]