Lånebolaget Froda blir det första fintechbolaget att delta i regeringens satsning Företagsakuten. Frodas involvering ska bidra till att utsatta företag kan ta lån med statliga garantier via bolagets tjänst. Det skriver Froda i ett pressmeddelande. 

Riksgäldens garantiprogram riktar sig i första hand till små och medelstora företag i Sverige som drabbas ekonomiskt av coronaviruset men som för övrigt är livskraftiga. Finansieringsstödet har haft svårt att nå ut till de minsta företagen på grund av tung administration, långa väntetider och manuell bedömning via de traditionella bankerna. Här hoppas Froda kunna komplettera och hjälpa ännu fler företagare tack vare deras specialiserade produkt för just små- och medelstora företag.

“Vi är glada att vi blivit utvalda av Riksgälden och regeringen. Vi vet att vi kommer kunna göra en stor skillnad för många företagare som hittills haft det svårt att få finansiellt stöd under coronakrisen. Nu ser vi fram emot att göra skillnad på riktigt” säger Olle Lundin, vd Froda.

ANNONS
ANNONS

”Amorteringsfrihet med årsränta från 4 procent”

I fem år har Froda innoverat för att möjliggöra företagares tillväxt genom tillgängliggöra kapital till investeringar i bolagen. Detta genom en helt digital tjänst skräddarsydd för att passa företagare. Bakom techbolaget står många namnkunniga personer från bl.a. Spotify, Klarna och Google och bolagets styrelseordförande är Nicklas Storåkers, VD för Pricerunner, f.d. VD Avanza. Genom att digitalisera processen erbjuder Froda en tjänst som minskat både administration, väntetid och avgifter för entreprenörer som vill investera i sina företag. Digitaliseringen har även gjort det möjligt att hjälpa fler företag med en smartare, mer rättvis och skräddarsydd finansiering.

“Företagsakuten är särskilt framtaget för att kunna stötta företagare i nöd och är därför extra förmånligt i dess villkor. Exempelvis kommer Froda erbjuda amorteringsfrihet och en årsränta från 4 procent. “ fortsätter säger Olle Lundin.