Econans har på kort tid blivit den ledande aktören inom prognostisering och simulering av privatekonomi. Nu tar de nästa steg i bankvärlden.

Fram till i dag har fokus legat på mäklarkedjor, men nu påbörjas nytt samarbete med två namnkunniga banker där Landshypotek Bank är först ut.

Med simuleringsverktyget kan användare prognostisera sin privatekonomi i bankens miljö och testa hur olika scenarion påverkar deras privatekonomi på sikt. Tjänsten bygger på statistik, forskning, ekonomiska regelverk och beräkningar kring ekonomi.

Erfaren ordförande tillträder

Samtidigt går Eva Cederbalk, tidigare ordförande i Klarna och VD på SBAB, in som ny ordförande i bolaget. Eva Cederbalk som har gedigen bakgrund inom bank och tech berättar om varför hon tillträder som ordförande i Econans:

”Bankmarknaden behöver utvecklas i snabbare takt för att kunna möta kundens behov digitalt. Econans ligger helt rätt i skiftet som sker just nu. Sen delar jag verkligen Econans vision att öka kunskapen inom privatekonomi genom att göra det mer lättförståeligt och tillgängligt.”

ANNONS
ANNONS

”Med Eva som ordförande får vi nu ytterligare en stark kompetens i bolaget, både ledarskapsmässigt och med en unik branschkunskap. En viktig pusselbit för att ta bolaget dit vi vill.”, säger David Klamer, VD på Econans.

Tjänsten är utvecklad av ett team med matematiker, civilingenjörer och ekonomer i Sverige. Bolaget är grundat och drivs av David Klamer och Tobias Lewandowski.

Läs mer: Digitalisering på gång för betaljättarna