Finansinspektionen har skrivit ett avtal med teknikkonsulten Bearingpoint gällande hantering av datainsamling. Det multinationella företaget erbjuder sin analystjänst Abacus regulator i uppdraget. 

ANNONS

Bearingpoint skriver i ett pressmeddelande att de ska hjälpa finansinspektionen med att förbättra dess data-insamling, validering, övervakning och analys.

Företagets tjänst Abacus regulator används för att analysera data och har specialegenskaper avsedda för finansbranschen.

”Vi är glada över tilliten Finansinspektionen ger oss som partner för datainsamling och datahantering. Det här belyser åter igen vår expertis inom Suptech (supervisory technology reds. anm), vilken är att hjälpa tillsynsauktoriteter att effektivt hantera den ökade mängden datainsamling, komplexa dataformat och analysbehov. Med Abacus regulator kan finansinstitutioner fokusera på deras huvuduppgifter, medan vår mjukvara erbjuder en heltäckande lösning med en integrerad analyskapacitetet”, säger Jürgen Lux, vd på Bearingpoint.

Bearingpoint har haft en svensk avdelning i sju år.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Fi ser betydande risker med bankunion [Dagens PS]