Den danska bankappen Lunar har riktat in sig på att kapitulera den svenska marknaden. Nu plockar de in 200 Mkr i B-runda från Seed Capital.

ANNONS

Neobanken Lunar lanserade sin digitala bankapp i Sverige 2019, och har totalt lockat till sig ungefär 150 000 kunder runt om i Norden.
För närvarande har de kontor i Danmark, Sverige och Norge.

Neobanken låter sina kunder bland annat öppna bankkonton, registrera debitkort och teckna mindre lån lätt genom appen.
På grund av dess simplicitet är appen Lunar ett alternativ för dig som vill hålla ordning på privatekonomin under covid-19.

Sverige – den viktigaste marknaden

Den helt egna produkten lanseras inom kort tid i Danmark. Därefter planerar man att göra detsamma i Sverige – som man ser som sin viktigaste marknad.

För att säkerställa framfarten plockar nu Lunar in 200 miljoner kronor. Pengarna kommer från Silicon Valley-baserade Socii Capital och brittiska Greyhound Capital som investerar genom Seed Capital. Investerarna har bland annat neobankerna N26 och Revolut i sina portföljer.

Totalt har Lunar lockat till sig 460 miljoner kronor i kapital inom loppet av åtta månader. Pengarna ska gå till att utveckla fler produkter som efterfrågas av användarna.

ANNONS
ANNONS

Nu ligger fokus på att lansera den egna banktjänsten i Sverige och Norge, samt att börja erbjuda investering i aktier i bankappen.

Monzos vd skippar lön i 12 månader