Restaurangbranschen har en stadig tillväxt men låg digital mognad. För att hjälpa till med transformationen så har LEEROY utvecklat en självlärande AI-driven dataplattform som är en komplett lösning för restauranger som vill utveckla och driva sin affär digitalt.

ANNONS

Den här gången är D-Ax, den del av Axel Johnson-koncernen som investerar i startups, som kliver in. Hur mycket de satsar vill bolagen inte gå ut med men det ska vara en ”substantiell summa” på över 20 miljoner kronor, enligt Breakit.

Det unika med LEEROYs lösning är att restaurangerna skapar affärsvärde i sin dagliga verksamhet, ökar sin försäljning och gästlojalitet och samtidigt kan erbjuda sina gäster en bättre upplevelse.

Per Nord, VD på LEEROY: ”Vi är väldigt glada att få välkomna D-Ax och nätverket kring Axel Johnson-koncernen på vår resa. Vi har en gemensam vision kring den digitala transformation som sker inom Restaurangmarknaden och hur vi tillsammans kan stötta branschen i denna omstöpning.”

LEEROYs lösning består utöver den AI-drivna dataplattformen där restaurangen följer och styr sin affär i realtid även av en lojalitetsapp där gästen även kan beställa och betala före eller under besöket, få sin mat hemkörd, samt ett kassasystem där restaurangen tar betalt.
D-Ax är Axel Johnson-gruppens bolag för investeringar i tidiga skeden i snabbväxande digitala start-ups med stor potential. Axel Johnson bygger och utvecklar bolag med långsiktighet och förändringsvilja i fokus och som investerare vill D-Ax just vara en långsiktig ägarpartner till exceptionella entreprenörer som bygger nästa generations tillväxtbolag.

ANNONS
ANNONS

Joakim Skarborg, Ordförande på D-Ax: ”Vi är imponerade av LEEROYs produkt och team, och ser fantastiska möjligheter till tillväxt genom de värden bolaget skapar för både restaurangerna och deras gäster. Jag är övertygad om att Axel Johnsons långsiktiga profil och stora närvaro och kunnande inom mat gör oss till en utmärkt partner i vår gemensamma strävan efter att digitalisera restaurangbranschen”. I samband med denna kapitalrunda så stärker LEEROY sin styrelse där Tommy Jacobson som företräder Zenith Venture Capital tar över som styrelseordförande och Stefan Lennhammer och Martin & Serveras digitaliserings- och innovationschef Emilia Liljeström väljs in som ordinarie ledamöter.