Kryptovalutan Bitcoin fortsätter falla kraftigt och är nu nere på dess lägsta värde sedan i maj. Nedgången tillskrivs delvis hårdare kontroll från olika regeringar i Asien. 

I fredags var värdet på en Bitcoin nere på runt 6.800 dollar, vilket innebar en tioprocentig minskning på ett dygn, skriver Forbes. Raset har fortsatt sedan dess, och under måndagen var kursen nere på strax under 6.600 dollar.

Efter att Kinas president Xi Jinping uttalat sig positivt om valutan förra månaden har tonen från regeringen delvis hårdnat i landet, skriver The Independent. Bland annat gick representanter från Bank of China ut och varnade för möjlig illegal handel av kryptovaluta.

”Så fort det upptäcks kommer vi stoppa det”, lät uttalandet.

Dessutom har det enligt Forbes under veckan kommit med rapporter om att kinesiska polisen ska ha genomfört räder mot olika olika kontor som handlar med kryptovaluta i landet, men båda parterna förnekar att detta ska ha skett.

En annan faktor som kan påverkat nedgången är att Singapores centralbank planerar att införa hårdare regleringar för kryptovalutor som Bitcoin, skriver DN.

ANNONS
ANNONS

Planen är att en ny lag ska införas nästa år, vilken ska syfta till att få kryptovalutor att verka de regelmässiga premisserna som gäller för aktiehandel.