Benyamin Ahmed, en 12-åring, har dragit in fem miljoner dollar – motsvarande 43,7 miljoner kronor – på bara tre veckors tid. Det är genom samarbetet med Boring Bananas utvecklare som han har bidragit till den fortsatta NFT-rushen.

ANNONS

Benyamin Ahmed blev medialt uppmärksammad tidigare i år för sin tidigare samling av NFT:er, Wierd Whales. Genom sina pixlade konstverk drog Benyamin Ahmed då in 400 000 dollar, eller motsvarande ungefär 3,5 miljoner kronor.

Ungefär samtidigt gick den unge kodaren in i ett partnerskap med Boring Bananas för att lansera över 8000 seriefigursliknande karaktärer – Non-Fungible Heroes – i samarbete med ett större kollektiv.

När samlingen släpptes i september sålde den omedelbart slut. I dagsläget har den genererat ungefär 5 miljoner dollar, eller 43,7 miljoner kronor.

”Det var en galen adrenalinkick. Du vet egentligen aldrig hur populär din produkt blir förrän allmänheten får tillgång till den”, säger Ahmed till CNBC.

Bidrar till smart kontrakt och teknisk support

Benyamin Ahmeds roll i teamet är att bidra med teknisk support och att moderera dess Discord-grupp. Han har också utvecklat projektets smarta kontrakt, vilket är den kod som får projektet att fungera som handelsvara på en blockkedja.

”Jag har jobbat tätt tillsammans med teamet på NFH från början”, säger Ahmed. ”Gruppen som fanns kring Wierd Whales lärde mig mycket om vad som fungerar och vad som inte fungerar, så jag tog med mig de erfarenheterna.

Teamet kring Non-Fungible Heroes delar på intäkterna och Ahmed har fått en del av den stora summa som konstverken har dragit in. Hur mycket vill han inte berätta. Teamet har valt att bara dela ut en liten del av intäkterna för att istället plöja ned dem i nästa projekt.

ANNONS
ANNONS

Benyamin Ahmed säger till CNBC att han inte är intresserad av snabba pengar. ”Vi bygger något som vi tror kommer att ha potentialen att omskapa hela medie- och underhållningsindustrin, säger han.

Läs också:

Tolvårigt snille mångmiljonär på kryptomarknaden [DagensPS.se]
Nu kan du köpa andelar i Doge-memen [DagensPS.se]