Donald Trump har bott nästan hela sitt liv i New York. Nu flyttar dock familjen Trump till lyxbostaden i Florida, vilket han hävdar beror på lokala politiker i New York. Han gör dock en stor skattevinst på flytten.

Det var New York Times som rapporterade på torsdagen att Donald Trump i ett dokument som lämnats in till delstaten Florida angett sin bostad Mar-a-Lago som huvudresidens. Familjen Trump spenderar merparten av sin tid i vita huset, men som huvudadress i sin roll som privatpersoner har man tidigare haft penthouse-bostaden i Trump Tower.

Bloomberg News berättar att Trump tillskriver flytten staden New Yorks lokala politiker, som han menar har behandlat honom dåligt. I en tweet, publicerad på onsdagen svensk tid, skriver han bland annat ”Trots att jag betalar miljoner dollar i stads- och lokala skatter varje år har jag blivit väldigt dåligt behandlad av både staten och stadens politiska ledare. Få har blivit behandlade värre”.

ANNONS
ANNONS

Trump har ännu inte gått in närmre på vilka stötestenar han har med stadens politiker, men enligt New York Times kan en starkt bidragande orsak till flytten vara skatteskäl. Till skillnad från New York har inte Florida någon inkomstskatt, vilket gör flytten kraftigt ekonomiskt gynnsam för den amerikanska presidenten.

New Yorks guvernör Andrew Cuomo visade ingen ånger rörande faktumet att Trump lämnar staden. I en tweet, publicerad strax efter att New York Times kom med avslöjandet, skriver han. ”Det är inte som att Donald Trump betalade skatter här ändå. Ni kan få honom, Florida”.

Trump har spenderat mer tid i bostaden Mar-a-Lago sedan han blev president skriver New York Times. Själva egendomen är över 60 000 kvadratmeter stor och huvudbostaden har 58 sovrum, enligt the Mirror.