Dagens PS

Stor ilska mot S-toppens mångmiljonfallskärm

Roger Mogert (S) får fem miljoner kronor i avgångsvederlag. (Foto: TT)
Roger Mogert (S) får fem miljoner kronor i avgångsvederlag. (Foto: TT)
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 28 nov. 2017Publicerad: 28 nov. 2017

Avgick efter sexanklagelser – får miljoner. ”Verkar absurt att han får det”.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Roger Mogert (S) – borgarrådet som nyligen avgick efter en intern utredning och anklagelser om sexuella trakasserier – får ett avgångsvederlag på fem miljoner kronor. Och nu höjs kritiska röster bland kommunpolitikerna kring reglerna, rapporterar Mitt i. Flera

”Jag tycker att politiker ska ha rätt till avgångsvederlag, eftersom de kan avsättas väldigt fort. Men i det här läget verkar det absurt att han får det. Det känns inte bra och det leder bara till politikerförakt, säger Nackapolitikern Anna-Karin Boréus (L), som själv skrev under metoo-uppropet #imaktenskorridorer, till tidningen och får medhåll från två andra som också tycker att reglerna för avgångsvederlag bör ses över.

Ebba Östlin (S), kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka, och kommunalrådet i Huddinge, Malin Danielsson (L), tycker dock inte att reglerna bör granskas och eventuellt ändras baserat på ”enskilda händelser”. Ett skyddsnät är dessutom viktigt för att förtroendevalda inte ska ”springa näringslivets ärenden” i hopp om att få jobb efter politiken, menar de.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS