Dagens PS

Ledarkollen: Förbjud telefonförsäljning

Dagens ledarkoll handlar bland annat om vardagsgisslet telefonförsäljning. GP tycker man ska förbjuda all sådan försäljning så länge man inte aktivt givit sitt medgivande. (Foto:TT)
Dagens ledarkoll handlar bland annat om vardagsgisslet telefonförsäljning. GP tycker man ska förbjuda all sådan försäljning så länge man inte aktivt givit sitt medgivande. (Foto:TT)
Marcus Birro
Marcus Birro
Uppdaterad: 15 okt. 2018Publicerad: 15 okt. 2018

I dag handlar ledarkollen om Alliansens hyckleri, ungdomars brottslighet, svensk inrikespolitik och telefonförsäljning.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

Alliansens hyckleri gällande SD

DI skriver om hyckleriet i svensk politik: “Om man anser att SD på allvar hotar svensk demokrati är de politiska vägvalen enkla. Då gäller full isolering, noll samröre och kraftfull offensiv. Men det är inte så de politiska aktörerna har agerat sedan SD:s inträde i Riksdagen 2010, särskilt inte allianspartierna.”

Ungdomars brottslighet måste tas på större allvar

DN skriver om att brottslighet som utförs av ungdomar ses på med en allt för överslätande attityd: “Ungdomars hjärnor är inte färdiga än. De gör överilade saker. Dumdristiga saker. De förstår inte riktigt konsekvenserna. Men det är något annat att försätta andra i fara. Själv hade jag aldrig kommit på tanken att bete mig så. Fast det är klart. Sådana som jag förväntades inte göra sådant heller. Det finns inte ens något som heter flickstreck.”

Moderatledaren har kört rakt in i kaklet

Expressen skriver om det politiska läget och det politiska skeendet: “Så körde Ulf Kristersson in i det berömda kaklet. På söndagen gav moderatledaren upp försöken att bilda en regering efter att C och L sagt nej till att släppa fram en M-ledd ministär som behöver aktivt stöd av SD. Inom borgerligheten pågår nu ett öppet gräl om vem som egentligen bär skulden för misslyckandet. Vissa utmålar Lööf och Björklund som förrädare. Ilskan över vad man ser som ett oförlåtligt svek vet inga gränser. Inom C och L är man i stället besvikna över att Ulf Kristersson inte har ansträngt sig tillräckligt för att hitta en blocköverskridande lösning. Att moderatledaren valde att offentliggöra sin parlamentariska strategi på Facebook i fredags har också väckt ont blod.”

Förbjud telefonförsäljning

ANNONS

Att skriva ledare handlar om att växla mellan stort och något mindre stort, ibland smått. GP skriver om ett vardagsgissel, telefonförsäljning: “Telefonförsäljning borde bara vara tillåten om konsumenter på förhand gett ett aktivt medgivande till det. Detta är en fråga som nästa konsumentminister måste ta tag i. Enligt Konsumentverket är det hela 96 procent av svenskarna som inte önskar bli uppringda av företag där man inte redan är kund.”

Dagens Snackis:

Kanske läge för Centerpartiet att justera begynnelsebokstaven i partinamnet. S i stället för C…

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS