Dagens PS

Eskil Erlandsson frias från sexuellt ofredande

Eskil Erlandsson under rättegången. (Foto: TT)
Jonas Carlsson
Jonas Carlsson
Uppdaterad: 11 dec. 2019Publicerad: 11 dec. 2019

Tre kvinnor anklagade centerpartisten Eskil Erlandsson för sexuellt ofredande. Nu frikänner tingsrätten den förre landsbygdsministern.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kvinnorna som står bakom anklagelserna mot Eskil Erlandsson är moderaterna Cecilie Tenfjord Toftby och Cecilia Magnusson samt centerpartisten Camilla Andersson Sparring, enligt Expressen.

I ett fall kunde det inte styrkas att händelsen ägt rum. I två av fallen, exempelvis gällande Cecilia Magnusson, bedömer rätten att det inte rör sig om sexuella handlingar.

”Det är inte visat annat än att beröringarna har stoppats av målsäganden och att handen aldrig kom i närheten av hennes ljumske. Enligt tingsrätten kan beröringarna därför inte i sig anses vara ett handlande som typiskt sett har en tydlig sexuell inriktning eller prägel”, skriver domstolen om händelsen med Cecilia Magnusson i, sitt beslut enligt Aftonbladet.

Den förre ministern i Alliansregeringen var anklagad för att mellan 2016 och 2018 ha lagt sin hand på kvinnornas lår. Försvaret har hävdat att det kan vara Erlandssons ”vikingasjuka”, som gör det svårt att sträcka ut fingrar, som orsakat eventuella beröringar.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS