Nästan nio av tio britter svär, i genomsnitt 14 gånger om dagen, och ytterst få tycker att det är stötande. Oftast handlar det om ett ord på fyra bokstäver som börjar på F.

Men i jobbsammanhang anser de flesta britter att ett fult språk är oprofessionellt och ett tecken på bristande kontroll och mognad. Samtidigt finns det forskare som anser att svordomar kan ha sina fördelar och till och med kan gynna karriären, rapporterar BBC.

En brittisk forskare tog ett jobb på ett kontor på ett postorderföretag. I början hölls han utanför gemenskapen, men det ändrades när han en dag svor åt en annan anställd. Det fungerade som en initiationsrit och skapade ett band till resten av gruppen. Och att vara en del av gemenskapen är viktigt för karriären, enligt Yehuda Baruch, professor i vid universitetet i Southampton.

ANNONS
ANNONS

”Jag säger inte att det är det huvudsakliga kriteriet för befordran, men ett kriterium för befordran är förmågan att knyta an till människor. I vissa sammanhang är svordomar ett sätt att knyta an”, säger han till BBC.

Eller via Facebook!