Businessajten E24 berättar om att Petter Stordalen, som bland annat äger hotellkedjan Nordic Choice Hotels med 170 hotell och 9.200 anställda, vill få fart på nytänkandet bland entreprenörer.

Därför har han dragit igång tävlingen där han alltså är beredd att betala en miljon norska kronor för en bra affärsidé, vilket inte är något dåligt startbidrag för den som vill få snurr på sin verksamhet.

”Vi behöver fler som har drömmar”, säger Stordalen till E24.

I oktober startar tävlingen som vänder sig till norska entreprenörer och andra. Strawberry-miljonen kallas den, där alltså hotellmagnaten och fastighetsutvecklaren lovar att investera en miljon kronor om han upplever att affärsidén är tillräckligt bra för att han ska tro på den.

Det finns ingen gräns för vad det kan handla om; för den som tänker anmäla sig till tävlingen är det viktigt att kreativiteten får flöda.

ANNONS
ANNONS

”Jag har själv startat från ingenting, så jag vet hur det är”, deklarerar Stordalen, medveten om hur viktigt det är för entreprenörer att få in kapital i uppstartsfasen, han har tidigare bidragit med en kvarts miljon kronor till ett startup-företag.

”Det är fantastiskt att få lite stöd och hjälp”, säger miljardären till den norska affärssajten.

MISSA INTE: Hotellkungens tuffa utmaning: Vad gör vi nu? [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Hotellkungens nya miljardprojekt [DagensPS.se] >