Svenska energilagringsbolaget Polarium växer snabbt. Nu tar sig bolaget an nya verksamheter för att kunna accelerera tillväxten ytterligare.

ANNONS

Stefan Jansson grundade Polarium 2015. Bolaget utvecklar och säljer avancerade batterilösningar som används som reservkraft på mobiltelefonnäten, och fick 2017 ett avgörande avtal med telekomleverantören Ericsson.

Därefter har Polarium fått flera stora kunder, bland annat mobiloperatören Vodafone, samtidigt som omsättningen i fjol ökade till 744 Mkr, och bolaget nådde en vinst på 87 Mkr.

Bara början

Men det är bara början menar Stefan Jansson.

”Vårt mål är att flerfaldiga omsättningen till minst minst fem miljarder kronor redan 2023, och därefter fortsätta växa snabbt och med lönsamhet”, säger han till Di. 

Efterfrågan växer

Världens utbyggnad av 5G-näten gynnar bolaget, när efterfrågan på batterilösningar ökar framöver. Polarium kommer att konkurrera med jättar som Tesla.

ANNONS
ANNONS

”Det är en snabbt växande nisch, och målet är att denna nya del ska omsätta en miljard kronor 2023”, fortsätter Stefan Jansson.

Finanstoppar ansluter

Samtidigt som bolaget redan har flera finansprofiler som delägare, så ansluter sig nu även förre Telia-chefen Johan Dennelind.

”Det är oerhört roligt och betydelsefullt att vi nu får in Johan Dennelind som både investerare och ledamot. Han är en av de mest erfarna företagsledarna inom telekomsektorn och kommer med sin kunskap och globala nätverk att kunna bidra starkt till vår fortsatta resa”, avslutar Stefan Jansson.

Läs mer: Grönt ljus till 30 miljarder i batteristöd

 

ANNONS
ANNONS