Startupen Greeniron ska producera grönt stål från restprodukter. Bolaget har fått in 100 Mkr och nu saknas bara platsen. 

ANNONS

Dagens PS har berättat om Stockholmsbaserade företaget Greeniron som har tagit in 100 Mkr från bland annat Wallenbergägda investmentbolaget FAM.

Nu finns därmed pengarna till att bygga en fullskalig anläggning.

”Vi letar nu efter den kombination av kommun och stålverk som vill bli först med cirkulärt fossilfritt stål. Vi avser relativt snabbt att hitta en sådan ort och göra en första etablering där, med målet att börja skeppa fossilfritt stål därifrån i tredje kvartalet 2023”, säger vd:n Edward Murray till Ny Teknik.

Kan hamna utomlands

Anläggningen kan hamna i Bergslagen men även utomlands eftersom Greeniron redan för samtal med Tyskland, USA och Australien, och Edward Murray vill sätta igång snarast möjligt.

”Det vore roligt att få börja hemma. Men vår prioritet är att komma igång med produktion i kvartal tre 2023 och det gör vi där vi får”, säger han vidare.

ANNONS
ANNONS

Så småningom vill Greeniron kunna ta tillvara många restprodukter på stålverken, men till att börja med kommer fokus ligga på en produktionsanläggning med järnmalm som reduceras till fossilfri järnsvamp.

Läs även: De tecknar miljardavtal – exporterar grönt stål [Dagens PS]