Kinesiska elbilsbolaget Xpeng lanserar en flygande elbil som även ska kunna köras på vägar. Planen är ett fordonen ska finnas på marknaden 2024.

ANNONS

Det är HT Aero, ett dotterbolag till Xpeng, som har högflygande planer på den nya lanseringen som ägde rum under söndagen.

Den flygande elbilen finns än så länge inte på marknaden utan ska rullas ut kommersiellt först 2024. Samtidigt säger HT Aero att designen kan förändras till dess.

Ihopfällbara rotorblad

Det lättviktiga fordonet har rotorblad som kan fällas in när elbilen befinner sig på marken och därmed kan köras på vanliga vägar. Säkerheten står i fokus och bland annat kommer fallskärmar finnas inbyggda om något skulle gå fel i luften.

Xpeng har backat upp projektet, bland annat med 500 miljoner dollar eller 4,3 miljarder kronor, genom nya investeringar från riskkapitalbolag under förra veckan.

Bolaget är inte det enda som blickar mot flygande bilar, trenden är redan igång bland biltillverkare och start-ups, men många frågetecken kring säkerhet och reglering återstår.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Porsche och Boeing utvecklar flygande elbil [Dagens PS]