Fastighetsbolaget Heimstaden har som ett av de första stora europeiska bostadsfastighetsbolagen anslutit sig till klimatmålen Science Based Targets initiative.

ANNONS

”Heimstaden Bostad kommer att sätta ambitiösa mål för att minska bolagets koldioxidutsläpp i enlighet med Science Based Target-initiativets principer. Detta kommer att omfatta energieffektivisering, fossilbränslefri verksamhet på de skandinaviska marknaderna 2030, energiomställning till mer förnybar energi i energisystemen samt byte av uppvärmningslösningar på andra marknader. Vidare kommer Heimstaden Bostad att arbeta för att säkerställa 100% ursprungscertifierad förnybar el, vilket redan har uppnåtts på de skandinaviska marknaderna samt i Tyskland och Tjeckien”, enligt ett pressmeddelande.

”Att sätta vetenskapliga mål är bra för planeten, samhället och människorna och det visar att vi menar allvar i hållbarhetsarbetet. Det hjälper oss också att accelerera omställningen till en koldioxidsnål ekonomi och parera klimatförändringens värsta effekter”, säger hållbarhetschefen Katarina Skalare.

Läs även: Rapport: Mest effektiva sätten att rädda planeten [DagensPS.se] »

ANNONS
ANNONS