På fredagsmorgonen kunde nyhetssajten Breakit rapportera att Notch Enterprises, mångmiljardären Markus Perssons bolag, i februari betalade ut en redig summa pengar till bolaget RGB Aviation. När artikeln publicerades rådde det oklarhet i vem som står som ägare för mottagarföretaget men som förklaring angavs att RGB Aviation lämnat tillbaka aktier i Notch Enterprises, enligt dokument från bolagsverket som Breakit tagit del av.

Men under dagen fick sig historien en rejäl twist. Enligt Di Digital, som citeras av Breakit, verkar det nämligen vara Minecraft-miljardären själv som står bakom bolaget RGB Aviation. Sajten menar att pengarna har använts för att finansiera den stenrike dataspelsskaparens privatjet. Att bolaget samma dag som pengarna betalades ut registrerades som ägare till ett flygplan av modellen BD-700 – vars prislapp på omkring 250 miljoner kronor och stämmer överens med transaktionen – tyder på det, menar de båda sajterna.

Men när Markus Persson, via Twitter, kontaktas av Breakits Stefan Lundell svarar han kryptiskt och irriterat.

”This is a Swedish ”journalist” trying to scoop me flying private jets by implying he’ll lie if I don’t reply.”

PS. Vill du lära dig mer om spelet som gjorde Markus Persson till en av Sveriges rikaste personer och hur det format en hel generation får du inte missa New York Times lysande artikel The Minecraft Generation. Eller som de själva uttrycker det: ”hur ett klumpigt svensk datorspel lär miljontals barn bemästra den digitala världen”. [NY Times] »

ANNONS
ANNONS

LÄSVIDARE: Nya uppgifter: Notch plockade ut kvarts miljard – köpte privatjet [Breakit] »

LÄSMER: Köpte Notch just ett flygplan för 250 miljoner? [Di Digital] »

Missa ingenting – få dina nyheter i mejlen!

Eller via Facebook!