Streamingjätten anklagas för att ha brutit mot ett avtal för att slippa kostnader. Nu kräver skivbolag Spotify på en miljard dollar.

Det är sajten Music Business Worldwide som skriver om stämningen. Skivbolaget Sosa Entertainment och dess systerbolag Pro Music Rights vill nu ha en miljard dollar av Spotify.

Bakgrunden är att Spotify bröt avtalet med skivbolaget när företaget tyckte att låtarna fick onaturligt många spelningar. Enligt Music Business Worldwide ska Spotify ha misstänkt att antalet spelningar manipulerats fram.

Detta motsäger sig Sosa Entertainment LLC och menar att Spotify är skyldiga dem pengar för bland annat uteblivna royalties. De hävdar att antalet spelningar kom naturligt eftersom en låt placerats på en populär spellista.

ANNONS
ANNONS

Spotify anklagas också för att ha fortsatt streama skivbolagets låtar utan att betala kompensation.

”Det är ingen hemlighet i musikindustrin, som kan påvisas genom de oräkneliga stämningar som Spotify tagit emot för inskränkande av immaterialrätten för hårt arbetande musiker, låtskrivare och kompositörer, att Spotify fortsätter att spela låtar utan att betala royalties”, säger Jake P. Noch, vd på Pro Music Rights.