Borg i "blackout" under urspårad skärgårdsfest

Uppdaterad: 04 aug. 2017Publicerad: 04 aug. 2017
Anders Borg (M)
Anders Borg (M)

Anders Borg (M) har hamnat i blåsväder efter skandalkväll förra veckan. I ett mejl till Dagens Industri bedyrar han att beteendet inte kommer att upprepas och att han ska söka hjälp.

ANNONS
ANNONS

“Jag vill gärna tillägga att jag naturligtvis kommer ta hjälp och stöd för att säkra att detta inte upprepas”, säger han till tidningen.

Den förre M-toppen har efter politiken flera tunga uppdrag inom svenskt näringsliv. Däribland vice styrelseordförande för Stenbecksäfrens maktbolag Kinnevik. I ett mejl som gått ut, enligt Di och SvD, skriver informationsdirektör Torun Litzén:

“Vi är medvetna om detta och styrelsen är informerad. Från Kinneviks sida har vi inga kommentarer. Det är en privatsak för Anders Borg.”

Det var under en festkväll i Stockholms skärgård förra veckan som den tidigare finansministern i Alliansregeringen ska ha chockat många, enligt Aftonbladet som hänvisar till anonyma uppgiftslämnare som var på plats.

Källor till tidningen uppger att ex-ministern ska ha visat sitt kön, klämt män i skrevet, kallat kvinnor för ”hora” samt blivit aggressiv efter att ha tilldelats en sovplats i en till huset intilliggande stuga.

Aftonbladet har sökt Anders Borg utan framgång och har därför inte fått några kommentarer på enskilda uppgifter. På Facebook går dock den tidigare finansministern själv ut och ber alla inblandade om ursäkt. Under festen i skärgården ska ett 60-tal personer, varav flera barnfamiljer, varit på plats, skriver AB.

”Jag var på fest i helgen och drabbades av en blackout. Jag dricker inte mer än de flesta men har varit under hård press de senaste månaderna och det måste ha tagit ut sin rätt. Jag har fått höra i efterhand att jag betedde mig mycket olämpligt. Jag vill uppriktigt be om ursäkt till de närvarande som tog illa vid sig. Känner stor besvikelse och ånger över mitt beteende”, skriver han på Facebook enligt tidningen.

Efter inlägget på Facebook får Anders Borg stöd i kommentarsfältet, inte minst från partikollegor som Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd, tidigare partisekreteraren Kent Persson samt Catharina Elmsäter-Svärd, tidigare infrastrukturminister.

Även sambon, PR-drottningen Dominika Peczynski, visar sitt stöd.

“Vet att det inte var ditt rätta jag som visade sig och att du är genuint ledsen och ångerfull”, skriver hon.

ANNONS
ANNONS