Biltillverkaren Volvo Cars och Geely tittar på att slå samman sina enheter och på så vis skapa större synergier. Hur fusionen kommer att se ut och vem som kommer att leda bolaget är oklart, rapporterar Dagens industri.

Geely Automobile och Volvo Cars meddelade i februari att man överväger att gå samman. Ägaren Li Shufu menar att det underlättar samarbetet. Arbetet pågår och man planerar att lägga motorenheterna från de båda bolagen i ett separat bolag.

Arbetet med att titta på den större fusionen pågår. Internt väntas utredningen presenteras till sommaren, enligt Dagens industri. Tidningen skriver dock att det kan dröja till slutet av året innan man presenterar sina planer utåt.

ANNONS
ANNONS

Fusionen är komplex då det handlar om två helt olika bolag och två helt olika affärskulturer. Vem som skulle ta över är oklart. Geely drivs av An Conghui och Volvo Cars av Håkan Samuelsson. Samuelsson har ett kontrakt som löper till 2022. Han fyller då 71 år. Volvo Cars-chefen har tidigare sagt att bolaget löser successionen internt.

Läs även: Matson om fusionen: ”Inte bra för Volvo Cars” [DagensPS.se] »