Samtliga MQ-butiker kommer nu att heta Marqet. Det ska också gå att sitta och jobba i butiken.

MQ:s samtliga 119 butiker får det nya namnet. Dagens Industri skriver att MQ har varit i en nedåtgående spiral. Försäljningen ska ha minskat med sju procent under räkenskapsåret som slutade i augusti. Därför har företaget arbetat under en tid med att komma på nya strategier.

”Namnbytet från MQ till Marqet förtydligar vårt utvecklade kunderbjudande och en utvecklad affärsmodell. Kärnaffären är fortsatt mode för människor i arbetslivet, men fler produktkategorier ger oss ett mer dynamiskt sortiment och större möjligheter att skapa inspirerande kollektioner och samarbeten. På så sätt skapas nya värden åt våra kunder”, säger Ingvar Larsson, VD för Marqet, i ett pressmeddelande.

Marqet anser att arbetslivets nya förutsättningar är att inte ha fasta arbetstider eller klädkoder. Gränsen mellan arbetsliv och privatliv suddas också ut. Därför ska företagets kollektioner och lokaler nu spegla detta.

MQ kommer även att upplåta yta åt andra saker i sina lokaler. Enligt Dagens Industri inleds ett samarbete med Myrorna som ska sälja begagnade kläder. Det ska också gå att sitta och arbeta i butiken, enligt pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Klädjätten meddelar samtidigt att butikerna kommer inredas med möbler av återvunnet industriavfall som en del i en hållbarhetsprofil.

Dagens Industri skriver att MQ har varit i en nedåtgående spiral. Försäljningen ska ha minskat med sju procent under räkenskapsåret som slutade i augusti. Därför har företaget arbetat under en tid med att komma på nya strategier.

Enligt Dagens Industri har aktien tappat 90 procent de senaste tre åren. Men efter nyheten om namnbytet steg aktien med 15 procent.

Den första butiken som byter namn ligger på Drottninggatan i Stockholm. Därefter kommer butikerna successivt att påbörja sina namnändringar. Koncernen behåller dock sitt gamla namn.