Det var i söndags som Nils Nilsson hittades i sin bostad vid Genévesjön I Schweiz. Men hans liv gick inte att rädda och Nils avled senare på sjukhus. Det enligt den schweiziska polisen vars talesman säger till Dagens Industri att man inte kommer att inleda någon brottsundersökning i dagsläget.

Nils Nilsson började sin karriär, efter att ha tagit examen på KTH i Stockholm, på Handelsbanken där han arbetade med optionshandel. Men han ska enligt tidningen ha tröttnat snabbt och övertalade i stället Ulrika Hagdahl, som han träffat under studietiden, att starta vad som skulle komma att bli Orc Software.

Orc Software är ett mjukvaruföretag som utvecklar stödsystem för optionsaffärer. Företaget blev snabbt efter starten 1987 världsledande på området och 1997 köpte OM-gruppen, i dag Nasdaq OMX, in sig som storägare. Tre år senare börsnoterades bolaget och Nils Nilsson, som på den tiden var vd, gjorde sig ett klipp på 300 miljoner kronor, skriver tidningen.

Under åren 2004-2005 lämnade Nilsson både vd- och styrelseposten i Orc Software för att sedan starta fastighetsbolaget Ruric tillsammans med Ulrika Hagdahl och Dinkelspiel-familjen.

Tom Dinkelspiel, ledamot i Ruric-styrelsen där Nils Nilsson satt som ordförande, nåddes av nyheten om kollegans bortgång på onsdagen.

”Det är förfärligt och otroligt tragiskt. Nisse var i många stycken ett geni, en superentreprenör som alltid hade tusen idéer om vad han skulle göra”, säger han till Dagens Industri.

ANNONS
ANNONS

Nils Nilsson blev 49 år gammal.

Enligt Aftonbladet finns det inte någon anledning att misstänka brott.