BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

ANNONS

Nordeas vd går i förtidspension
Casper von Koskull kommer att gå i pension i slutet av 2020. Hans avgång meddelas med anledning av spekulationer på marknaden, skriver Nordea i ett pressmeddelande.

Spelhärvan: Åtta bolag till får varning och böter
Spelbolag med svensk licens får inte erbjuda vadhållning på händelser eller evenemang där den övervägande delen av deltagarna är under 18 år. Spelinspektionen har i sin tillsyn konstaterat att ett flertal licenshavare brutit mot lagstiftningen i detta avseende. Det framgår av ett pressmeddelande från myndigheten.

Krisrapport: Hettan kostar miljarder i förlorat arbete
Klimathotets påverkan på planeten är ständigt på tapeten – och en ny rapport visar att den globala uppvärmningen även kan ha drastiska effekter på människors produktivitet.

Ica-vd:n talar ut: ”En nära döden-upplevelse”
Caroline Farberger blev ifjol den första tungviktaren i svenskt näringsliv att komma ut med sin könskorrigering och nu inleder hon årets sommarprat i P1 med att dela med sig av sin berättelse.

Sommarens sista rekar – här är fem heta köpråd
Börsveckan rekommenderar köp av Nobina, Irlab, Peab, Intrum och Resurs i den sista utgåvan inför sommaruppehållet, och ger samtidigt rådet avvakta för Pricer, Itab och AQ Group.

Tyska elscootrar trotsar kritiken – ska till Sverige
Tysklands-baserade Circ lanserar en ny typ av elsparkcyklar i Stockholm. Dessa cyklar sägs vara utformade för säker och pålitlig stadstransport. Omkring 200 elsparkcyklar kommer att ställas ut.

Buffett öppnar plånboken – donerar 34 miljarder
Världens näst rikaste person Warren Buffett donerar totalt motsvarande 34 miljarder kronor, till fem olika välgörenhetsorganisationer. Donationen sker genom aktier, värda totalt 3,6 miljarder dollar.

ANNONS
ANNONS

”Framtidens bank” tar in 100 miljoner kronor
Di Digital berättar om fintechbolaget Moank som grundades för tre år sedan av Peter Lange och Gustav Ek. Från början var bolagets affärsidé att erbjuda lån med hjälp av nya typer av digitala kreditprövningar, men idén har nu utvecklats till att erbjuda lån till anställda via deras arbetsgivare.

Nya draget: Wallenstam startar egen bostadskö [Expressen]
Det göteborgska fastighetsbolaget Wallenstam startar en egen bostadskö för sina nyproducerade hyreslägenheter i Göteborgsområdet, skriver Expressen.