Norskt bolag tar sikte på notering i Sverige

Uppdaterad: 12 nov. 2021Publicerad: 05 dec. 2019
hudya-börsnotering
Hudya tar sikte på börsnotering i Sverige. (Foto: Press)

Norska bolaget Hudya har genomfört köpet av fintechbolaget Payr, ett förvärv som annonserades i somras. Nu siktar man på börsnotering – i Sverige.

ANNONS
ANNONS

Det framgår av ett pressmeddelande.

I juli i år aviserade tjänsteförmedlaren Hudya att man ämnade köpa upp fintechbolaget Payr, ett bolag som utvecklat en betallösning via en app med omkring 40.000 registrerade användare i Norge.

Nu står det klart att Hudya inte bara får tillgång till Payr:s teknologiska plattform, utan även tar in bolagets anställda.

Det nya företaget kommer att ha omkring 250 anställda i Norge, Sverige och Danmark, och har planer på att lansera en ny version av betalappen i Sverige under nästa år, och därefter fortsätta expansionen till resten av de nordiska länderna.

“Vi är glada att inkludera Payrs grundare och anställda i vårt team. De har visat att de kan utveckla innovativa produkter och tjänster som de flesta faktiskt behöver, som de har fått erkännande för både här i Norge och inte minst internationellt. Tillsammans kommer vi att fortsätta att skapa tjänster som förenklar människors vardag, samtidigt som vi har ett starkt fokus på användartillväxt i de nordiska länderna”, säger Morten Kvam, kommunikationschef på Hudya, i en kommentar.

Tidigare i år förvärvade Hudya även svenska fintechbolaget SEQR Group.

Med förvärvet av Payr i hamn väntar nu notering på Nasdaq First North i Stockholm inom en snar framtid.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS