Marcus Birro ska sent på söndagskvällen blivit uppringd av Expressen som berättade att man säger upp kontraket med honom som krönikör. På måndagen kommenterar Birro tidningens agerande i flera tidningar, nyhetssajter och sociala medier.

annons
annons

”Grattis, ni vann! Jag får sparken för att ha kritiserat Expressen offentligt. Jubla i ert mörker”, skriver han bland annat på Twitter.

Bakgrunden är att Marcus Birro i helgen deltog i en intervju i podcasten Radio Länsman, RLM, som enligt Aftonbladet drivs av den främlingsfientliga sajten Exponerat. I programmet kommenterade Expressenkrönikören de ”mellan tio och 15” mordhot han mottagit efter sin tweet om islam den 4 november. 

TWEET:Köper inte snacket om att ”religioner”…  »

Han uttryckte även kritik mot att Expressen inte hjälpt honom i polisanmälningarna efter mordhoten. Något som Birro menar är den verkliga anledningen till att han får sparken.

”Jag sa att jag var besviken på Expressen /…/ Jag hörde ingenting av min egen tidning. Det tycker jag var dåligt och det sa jag. Det står jag för”, säger han till Aftonbladet och menar att Expressen försökt bli av med honom en längre tid.

I ett mejl till Dagens Media kommenterar Expressens chefredaktör Thomas Mattsson uppsägningen med att tacka ”för det som varit och önskar Marcus lycka till i framtiden”.

Och när Svenska Dagbladet ber Marcus Birro summera den senaste tiden svarar han:

”Det har varit den värsta tiden i mitt yrkesliv.”

LÄS MER: Marcus Birro får sparken efter intervju med högerextrem sajt (Dagens Media) »

ANNONS
ANNONS

LÄS MER: ”Jag inser att jag låter halvparanoid” (Aftonbladet) »

LÄS MER: ”Värsta tiden i mitt yrkesliv” (SvD.se) »

LÄS MER: Marcus Birro får sparken från Expressen (GP.se) »