Flygbolaget SAS lanserar ett nytt aktieägarprogram som erbjuder reseförmåner för aktieägare som är Eurobonus-medlemmar och äger mer än 4 000 aktier.

ANNONS

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det nya aktieägarprogrammet är tillgängligt att ansluta till för de aktieägare som uppfyller ovannämnda kriterier den 30 november.

De aktieägare som sitter på 100 000 till en miljon aktier per 30 november har också möjligheten att erhålla Eurobonus Gold-status, medan detsamma gäller för Eurobonus Diamond-status för de aktieägare som har över en miljon aktier i SAS vid samma datum.

SAS är just nu aktuella med en nyemission och värdet på SAS teckningsrätter för den kommande nyemissionen föll med hela 57 procent på tisdagen.

Det var en fortsättning på raset som inleddes på fredagen med ett tapp på 13,6 procent, följt av en ytterligare nedgång på 50 procent på måndagen. Efter tisdagens utförslöpa är värdet på teckningsrätterna nere i 8 kronor per öre vilket innebär att aktiemarknaden betraktar dem som närmast värdelösa.

ANNONS
ANNONS

Att priset på teckningsrätterna gått ned så pass mycket kan vara en indikation på att många aktieägare inte vill delta i nyemissionen, skriver Dagens industri som pratat med bedömare.

Det går att handla med teckningsrätterna till och med den 15 oktober, medan teckningsperioden löper till och med den 19 oktober. Varje teckningsrätt ger rätt att teckna en ny SAS-aktie för 1,16 kronor. Aktien var senast på tisdagen värd 2,26 kronor.