Nu överväger fler toppdirektörer att lämna storbanken, erfar Di.

ANNONS

Tidningen skriver att bakgrunden till det hela är samarbetssvårigheter med Handelsbankens ”ifrågasatta vd Anders Bouvin” (bilden), tillika bankens koncernchef.

Det är kommunikationsdirektören Katarina Grönwall som nu lämnar Handelsbanken (SHB) med omedelbar verkan efter endast sex månader.

”Mitt uppdrag blev inte som jag hade tänkt mig. När man går in på den här ledningsnivån tycker jag att man ska sluta med en gång när det inte känns bra”, säger hon till Di utan att utveckla saken mer.

Hennes plötsliga avhopp har inte kommunicerats ut i något pressmeddelande, vilket är kutym, utan informationen har bara lagts ut på bankens intranät, framgår det.

Enligt en källa till tidningen ska Anders Bouvin ha kört över Katarina Grönwall i kommunikationsfrågor.

Handelsbanken riskerar nu, enligt artikeln, ”att förlora ytterligare nyckelpersoner som är kritiska till Anders Bouvins brist på ledarskap. Till och med personer i koncernledningen uppges vara beredda att lämna till följd av hur banken styrs”.

En källa säger så här till Di:

ANNONS
ANNONS

”Banken saknar en tillräckligt tydlig strategi och personer högt uppe i organisationen är frustrerade”.

Anders Bouvin tillträdde som SHB-chef för drygt två år sedan och i dag uppges Handelsbanken ha det lägsta börsvärdet av de fyra storbankerna, vilket betecknas som ”unikt i modern tid”.

Handelsbankens presschef Johan Wallqvist förnekar för Di att det är oroligt i Handelsbanken och att fler toppchefer kan vara i färd med att hoppa av.