För att växa på den viktiga tyska marknaden startar Neodynamics AB ett dotterbolag i Tyskland, Neodynamics GmbH.

ANNONS

Det svenska medicintekniska bolaget Neodynamics AB fokuserar på att förbättra diagnostik och behandling av cancer. Bolagets första produkt, NeoNavia, är ett nytt pulsbiopsisystem för ultraljudsledd vävnadsprovtagning.

NeoNavia bygger på en patenterad pulsteknik som baseras på forskning gjord vid Karolinska institutet och utvärderas för diagnostik av bröstcancer på kliniker i Sverige, Storbritannien och Tyskland. På över 500 patienter har pulsbiopsisystemet använts för vävnadsprovtagning i lymfkörtlar och bröst. Biopsisystemet, som består av en basenhet, en handhållen enhet och tre olika sorters biopsinålar, så kallade prober, introduceras nu på marknaden.

Lanseringen startar i Tyskland

NeoNovia ska användas vid ultraljudsledd vävnadsprovtagning. Och de tre nåltyperna drivs av den nya pulstekniken som ger kontrollerad införsel och exakt placering av nålen i tumören. Neodynamics har fått beställningar på sitt nydanande biopsisystem från flera tongivande kliniker i Tyskland och Schweiz och lanseringen av NeoNovia har inletts i Tyskland samt i närliggande tysktalande länder.

”NeoNavia har mottagits väl i Tyskland och närliggande länder. När pandemirestriktionerna nu lättar är vi måna om att kunna följa upp detta intresse med fler fysiska möten där vi kan demonstrera produkten, utbilda läkare och bidra till att förbättra diagnos och vård av personer med bröstcancer”, säger Neodynamics vd Anna Eriksrud i ett pressmeddelande.

Renate Reiss är Neodynamics landschef för Tyskland och hon kommer ansvara för rekrytering av ytterligare säljare. Neodynamics aktie, med tickern NEOD, är listad på Spotlight Stock Market.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Nytt verktyg för innovatörer och forskare inom medicinteknik [Dagens PS]