Uppsidan i luftrenarföretaget Livsdals aktie ökade rejält efter att bolaget tecknat ett så kallat letter of intent som i ett slag förstärker bolagets närvaro i Sverige och etablerar bolaget i Danmark och Finland.  

I en uppdaterad uppdragsanalys av Emergers bedöms potentialen i bolagets aktie öka kraftigt i och med uppgörelsen. I basbedömningen räknar man med att aktien handlas upp 116 procent. I ett mer positivt scenario är uppsidan hela 470 procent.

Livsdal genomför just nu en nyemission i en så kallade pre IPO-runda där bolaget ska tillföras upp till 5,8 Mkr. Bolaget planerar därefter att lista bolagets aktie inom tolv månader på publik marknadsplats.

Livsdal har tecknat en avsiktsförklaring med schweiziska Hemi Group, som inom kort ska mynna ut i ett formellt avtal. I korthet innebär uppgörelsen att Hemi Group ta över distributionen av Livsdals luftrenare i Norden.

Tar ett språng

”Med nya avsiktsförklaringen om distribution med Hemi Group kan utrullningen i Norden ta ett språng till sex nya städer samtidigt som det sänker risken markant”, konstaterar Emergers i sin analys.

Vi lyfter därför vår förväntan till totala intäkter på 200 mkr de kommande tre åren.

Hemi Group säljer och distribuerar premiumprodukter till flera tusen bolag på den nordiska marknaden. I sin produktportfölj har man redan Nespresso Professional och BE WTR:s vattenlösningar.

ANNONS
ANNONS

Rejäl upprevidering  

Den reviderade analysen innebär att Emergers rejält justerar upp sin bedömning av potentialen i Livsdals aktie. I sin tidigare analys såg analysföretaget en uppsida på 60 procent, vilket i och med avtalet nu i det närmaste fördubblats. I det positiva scenariot är uppdateringen av potentialen i riktkursen för aktien 150 procentenheter till 470 procent.

Analysen i sin helhet: Starkt momentum för covid-fri luft som tjänst [Emergers.se]

Läs även: I hetluften – möjlighet till pre-IPO investering [Dagens PS]

Experten: Många luftrenare är helt värdelösa [Dagens PS]

Erbjudandet i korthet

Publik nyemission i Livsdal Sverige AB (publ.) Hagberg & Aneborn Fondkommission AB är bolagets emissionsinstitut i förestående publika nyemission. Teckna via nedan länkar.

Emissionsbelopp: Nyemissionen omfattar högst 58 000 aktier och uppgår till högst 5,8 Mkr.
Teckningskurs: 100 kr per aktie.
Teckningsperiod: 10 november 2020 – 4 december 2020 (förlängd från 24/11).
Teckningspost: Minsta post 200 aktier, därefter poster om 100 aktier.
Övrigt: De nya aktierna motsvarar 9,88 procent av företaget efter emissionen.

ANNONS
ANNONS

Teckna med BankID
Anmälningssedel
Informationsmemorandum

Investerarträffar
På grund av rådande omvärldssituation kommer vi inte samla till några större möten utan istället ha telefonmöte med alla som önskar det. Maila till [email protected] så bokar vi in en tid.

Du kan även lyssna på grundarna Tobias och Andreas Murray på bolagets hemsida.

Besök Livsdals hemsida

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.