Enligt investeringsstrateg är det ”både rimligt och orimligt”. 

ANNONS

Så uttrycker sig Linda Lyth på Söderberg & Partners i SvD Näringsliv om att Stockholmsbörsen i dag, fredag, är på väg att sätta nytt all-time-hign.

Inte ett spår av det tidigare rekordraset i coronapandemin märks i dagens handel. Tvärtom nosar kurvan på nya rekordnivå, framgår det.

”Det finns skäl för optimismen då den bottnar i lågränteläget och de massiva stimulanser som sjösatts”, säger Linda Lyth, investeringsstrateg på Söderberg & Partners, dock med tillägget att det finns anledning att ifrågasätta värderingen som hon konstaterar är ” enormt hög” för tillfället.

Inte råd med bakslag

Hon slår fast att det inte finns något utrymme i dagsläget för bakslag på börsen på grund av den uppdrivna värderingen.

Jonas Lindmark, analyschef på Morningstar, gör bedömningen i tidningen att börsfesten kan hålla i sig, så vida det inte sker något dramatiskt som dämpar rallyt.

Men han varnar också för att glädjen inte är för evig, ”med jämna mellanrum kommer det en smäll” vilket får honom att förorda ett långsiktig aktiesparande.

Vid klockan 11.11-tiden var OMXS30-indexet upp 0,69 procent till 1 846,49. Hittills under veckan är OMXS30-index upp med 2,50 procent och månadens facit hittills ligger på plus 4,54 procent, rapporterar Finwire och fortsätter:

ANNONS
ANNONS

Hittills i år är OMXS30-index upp med 4,21 procent.

Den fortsatta uppgången på börsen gör att indexen nu närmar sig toppnivåerna som sågs den 20 februari i våras vid 1905,615 för OMXS30-index och 327,29 för OMXS30 GI-index.